Mikä on A-Kilta?

Vuonna 1966 perustettu Helsingin A-Kilta on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka Stean tuella kehittää päihteetöntä, hyvinvointia tukevaa yhteistoimintaa Malmin yhteisötilassa kumppaninaan Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskus sekä Pohjoisen psykiatria- ja päihdehuollon erityispalvelut. Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi mielenterveys- ja päihdekuntoutujat sekä läheiset!

Helsingin kaupungin tuella yhdistys järjestää kokemusasiantuntijatoimintaa Maunulan terveysasemalla, Suursuon sairaalassa ja Malmin yhteisötilassa. Helsingin A-Kilta tarjoaa kokemusasiantuntijuutta myös päihdehuollon kehitystyöhön.

A-Kilta hyödyntää Green Care -toimintaa, jossa ammennetaan hyvinvointia luonnosta. Keväästä syksyyn kävijöiden käytössä on kasvimaa rauhallisella alueella Longinojan varrella.

Helsingin A-Kilta on ollut suunnittelemassa ja laittamassa liikkeelle Raittilan toimintaa Itäkeskuksessa. Yhdistys tekee yhteistyötä valtakunnallisen A-Kiltojen Liiton ja muiden paikkakuntien A-kiltojen sekä Tukikohta ry:n ja lukuisten muiden kansalaisten hyvinvointia ja mielenterveyttä edistävien järjestöjen kanssa.

Yhdistyksen hallitus vuonna 2018: Unto Turunen (pj.), Erkki Kukkonen, Reijo Lehtonen, Pekka Luukkonen, Ismael Rantala.

Lue yhdistyksen historiikki: Polkuja päihteettömyyteen – Helsingin A-Killan viisi vuosikymmentä päihdepolitiikan pyörteissä

Yhdistyssäännöt

Tietosuojailmoitus_jäsenille_ja_yhteisön_piirissä_toimiville_25_5_2018