Helsingin A-Kilta ry

Toiminta

Vuonna 1966 perustettu Helsingin A-Kilta on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää päihdeongelmista kärsivien mahdollisuutta vertaistuelliseen kohtaamiseen, palvelutukeen ja toipumiseen.

Yhdistys ylläpitää Helsingissä päihteetöntä Malmin yhteisötilaa ja kokemusasiantuntijan vastaanottoa, toteuttaa etäryhmätoimintaa sekä tekee liikkuvaa työtä päihdemaailmassa elävien keskuudessa ja päihdekuntoutujien yksiköissä.

Matalan kynnyksen toiminta Malmin yhteisötilassa on tarkoitettu päihde- ja mielenterveystoipujille mukaan lukien korvaushoidossa olevat ja läheiset. Toiminta perustuu kumppanuuteen Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen, Maunulan terveysaseman ja Suursuon sairaalan kanssa. Malmin yhteisötilan toimintaa tukee STEA, kuten myös Paikka auki II -hanketta osatyökykyisen palkkaamiseksi. Kokemusasiantuntijatoimintaa tukee Helsingin kaupunki.

Helsingin A-Kilta ry kuuluu valtakunnalliseen A-Kiltojen Liittoon ja toimii aktiivisesti myös muissa päihde- ja mielenterveystoimijoiden verkostoissa.

Katso A-Kiltojen Liiton esite


Arvot

Helsingin A-Kilta ry:n toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Malmin yhteisötilassa vaalitaan toipumisrauhaa pidättäytymällä voimakkaista puheenaiheista; minkäänlainen häirintä ja kiusaaminen ei ole sallittua.

Valtakunnallisen A-kiltatoiminnan arvoja ovat päihteettömyys, vapaaehtoisuus, kokemuksellisuus, yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja yhteistoiminta.


Historia

Lue yhdistyksen 50-vuotishistoriikki tästä:

Polkuja päihteettömyyteen – Helsingin A-Killan viisi vuosikymmentä päihdepolitiikan pyörteissä


Jäsenmaksu

Hyvä jäsen, vuoden 2021 jäsenmaksu on 10€. Voit maksaa sen tälle tilille:

Helsingin A-Kilta ry

FI 51 1015 5000 3915 08

Kirjoita Viestikenttään sanallinen viite:

Etunimi Sukunimi Jäsen 2021.

Muistathan merkitä pyydetyt tiedot ja säilytäthän jäsenmaksun kuitin!

Vähävaraisilla on mahdollisuus anoa jäsenmaksusta vapautusta lähettämällä viesti osoitteeseen malmi(at)helsinginakilta.fi


Helsingin A-Kilta ry:n hallitus 2021

Hallituksen puheenjohtaja: Unto Turunen, unto(at)helsinginakilta.fi

Hallituksen varapuheenjohtaja: Erkki Kukkonen

Hallitukset muut jäsenet: Aulis Haaranen, Jari Kuusela, Reijo Lehtonen ja Pekka Luukkonen

Hallituksen varajäsenet: Pirjo Sundström ja Jouko Väisänen


Viimeisimmät sääntömääräiset yhdistyskokoukset

Helsingin A-Kilta ry:n syyskokous pidettiin lauantaina 13.11.2021 klo 15 yhdistyksen toimipaikassa, Malmin yhteisötilassa, Hietakummuntie 19 B, 00700 Helsinki. Syyskokouksessa valittiin seuraavalle kaudelle hallituksen varsinaiset ja varajäsenet sekä hyväksyttiin talousarvio ja toimintasuunnitelma, jonka mukaan toimintaa jatketaan Malmin yhteisötilassa, kokemusasiantuntijan vastaanotoilla ja jalkautuvassa työssä kehittävään tapaan huomioiden koronapandemian aiheuttamat rajoitukset ja suositukset. Avustusta toiminnan toteuttamiseksi on haettu STEAlta ja Helsingin kaupungilta.

Syyskokouksessa valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Unto Turunen, muiksi hallituksen jäseniksi Aulis Haaranen, Erkki Kukkonen, Jari Kuusela, Reijo Lehtonen ja Pekka Luukkonen sekä varajäseniksi Kari Outinen ja Jouko Väisänen.


Helsingin A-Kilta ry:n kevätkokous pidettiin lauantaina 10.4.2021 klo 15. Koronarajoituksista johtuen kokous pidettiin etänä. Etätoimintaan liittyvien haasteiden vuoksi mahdollisuus oli osallistua fyysistä etäisyyttä pitäen myös Malmin yhteisötilassa, Hietakummuntie 19, 00700 Helsinki. Kokouksessa käsiteltiin vuoden 2020 toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto sekä myönnettiin tilivelvollisille vastuuvapaus. Tutustu vuoden 2020 toimintaan:

Toimintakertomus-vuodelta-2020-final

 


Yhdistyssäännöt

Tietosuojailmoitus_jäsenille_ja_yhteisön_piirissä_toimiville_25_5_2018