Mikä on A-Kilta?

A-kiltatoiminnan arvoja ovat päihteettömyys, kokemuksellisuus, toiminnallisuus, vapaaehtoisuus, yhteisöllisyys ja yhteistoiminta.

Helsingin A-Kilta on vuonna 1966 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, joka ylläpitää Stean tuella Malmin yhteisötilaa kumppaninaan Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskus sekä Pohjoisen psykiatria- ja päihdehuollon erityispalvelut.

Malmin yhteisötilan viihtyvyydestä huolehditaan ja matalan kynnyksen toiminnan sisältöä suunnitellaan yhdessä kävijöiden, vapaaehtoisten ja työntekijöiden kesken. Myös Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen työntekijät järjestävät siellä ryhmätoimintaa.

Helsingin kaupungin tuella järjestämme kokemusasiantuntijatoimintaa Maunulan terveysasemalla, Suursuon sairaalassa ja yhteisötilassa. Kokemusasiantuntijan vastaanotolle voi tulla kuka tahansa, jota oma tai läheisen päihteidenkäyttö mietityttää. Helsingin A-Kilta tarjoaa kokemusasiantuntijuutta myös päihdehuollon kehitystyöhön.

A-Kilta on mukana Green Care -toiminnassa, jossa ammennetaan hyvinvointia luonnosta. Toteutamme osaltamme myös Itäkeskuksen Raittilan toimintaa ja teemme yhteistyötä muiden A-kiltojen sekä valtakunnallisen A-Kiltojen Liiton kanssa.

Muita yhteistyökumppaneitamme