Mikä on A-Kilta?

Mitä yhdistys tekee?

Vuonna 1966 perustettu Helsingin A-Kilta on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka Stean tuella kehittää päihteetöntä, hyvinvointia tukevaa yhteistoimintaa Malmin yhteisötilassa kumppaninaan Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskus sekä Pohjoisen psykiatria- ja päihdehuollon erityispalvelut.

Helsingin kaupungin tuella yhdistys järjestää kokemusasiantuntijatoimintaa Maunulan terveysasemalla, Suursuon sairaalassa ja Malmin yhteisötilassa. Helsingin A-Kilta tarjoaa kokemusasiantuntijuutta myös päihdehuollon kehitystyöhön.

A-Kilta on mukana Green Care -toiminnassa, jossa ammennetaan hyvinvointia luonnosta. Olemme olleet suunnittelemassa ja laittamassa liikkeelle Raittilan toimintaa Itäkeskuksessa. Teemme yhteistyötä muiden paikkakuntien A-kiltojen, valtakunnallisen A-Kiltojen Liiton sekä lukuisten muiden kansalaisten hyvinvointia ja mielenterveyttä edistävien järjestöjen kanssa.

Yhdistyksen hallitus vuonna 2018: Unto Turunen (pj.), Erkki Kukkonen, Reijo Lehtonen, Pekka Luukkonen, Ismael Rantala.

Lue yhdistyksen historiikki: Polkuja päihteettömyyteen – Helsingin A-Killan viisi vuosikymmentä päihdepolitiikan pyörteissä

Yhteistyökumppaneita

Yhdistyssäännöt

Tietosuojailmoitus_jäsenille_ja_yhteisön_piirissä_toimiville_25_5_2018