Helsingin A-Kilta ry

Jäsenmaksu

Hyvä jäsen, vuoden 2023 jäsenmaksu on 10€. Voit maksaa sen tälle tilille:

Helsingin A-Kilta ry

FI69 8000 1501 5187 82

Kirjoita Viestikenttään sanallinen viite:

Etunimi Sukunimi Jäsen 2023.

Muistathan merkitä pyydetyt tiedot ja säilytäthän jäsenmaksun kuitin!

Kiitos, että tuet yhdistyksen toimintaa jäsenmaksullasi!

Vähävaraisilla on mahdollisuus anoa jäsenmaksusta vapautusta lähettämällä viesti osoitteeseen malmi(at)helsinginakilta.fi


Haluatko tukea yhdistyksen yleishyödyllistä työtä liittymällä jäseneksi?

Täytä yhteisötilassa jäsenanomuslomake tai lähetä postia osoitteeseen pekka(at)helsinginakilta.fi


Toiminta

Vuonna 1966 perustettu Helsingin A-Kilta on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää päihdeongelmista kärsivien mahdollisuutta vertaistuelliseen kohtaamiseen, palvelutukeen ja toipumiseen.

Yhdistys ylläpitää Helsingissä päihteetöntä Malmin yhteisötilaa ja kokemusasiantuntijan vastaanottoa, toteuttaa lähi-ja etäryhmätoimintaa sekä tekee liikkuvaa työtä päihdemaailmassa elävien keskuudessa ja päihdekuntoutusyksiköissä.

Matalan kynnyksen toiminta Malmin yhteisötilassa on tarkoitettu päihde- ja mielenterveyshaasteita kokeville mukaan lukien korvaushoidossa olevat ja läheiset. Lisäksi ylläpidämme kokemusasiantuntijan vastaanottoa kaupungin toimipisteissä sekä teemme liikkuvaa ja etsivää katutyötä.

Toiminta perustuu yhteistyöhön Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen, Maunulan terveysaseman,  Suursuon sairaalan, Kalasataman hyvinvointikeskuksen ja muiden kaupungin yksiköiden kanssa. Malmin yhteisötilan toimintaa tukee STEA, kuten myös Paikka auki II -hanketta osatyökykyisen palkkaamiseksi. Kokemusasiantuntijatoimintaa tukee Helsingin kaupunki.

Helsingin A-Kilta ry kuuluu itsenäisenä yhdistyksenä valtakunnalliseen A-Kiltojen Liittoon ja toimii aktiivisesti myös muissa päihde- ja mielenterveystoimijoiden verkostoissa.

Katso A-Kiltojen Liiton esite


Arvot

Helsingin A-Kilta ry:n toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Malmin yhteisötilassa vaalitaan hyvää ilmapiiriä – häirinnälle ja kiusaamiselle on nollatoleranssi.

Valtakunnallisen A-kiltatoiminnan arvoja ovat päihteettömyys, vapaaehtoisuus, kokemuksellisuus, yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja yhteistoiminta.


Historia

Lue yhdistyksen 50-vuotishistoriikki tästä:

Polkuja päihteettömyyteen – Helsingin A-Killan viisi vuosikymmentä päihdepolitiikan pyörteissä


 


Helsingin A-Kilta ry:n hallitus 2023

Hallituksen puheenjohtaja: Unto Turunen, unto(at)helsinginakilta.fi

Hallitukset muut jäsenet: Erkki Kukkonen, Reijo Lehtonen, Janne Murtomaa, Kari Outinen, Lassi Pohjanpää, Jani Ståhl. 

Hallituksen varajäsenet: Anne Leponiemi, Pekka Luukkonen, Kari Tarvainen.


Viimeisimmät sääntömääräiset yhdistyskokoukset

Helsingin A-Kilta ry:n syyskokous pidettiin lauantaina 22.10.2022 klo 15.00 Malmin yhteisötilassa. Hietakummuntie 19 B, 00700 Helsinki. Kokouksessa päätettiin vuoden 2023 talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta sekä jäsenmaksun suuruudesta (10€).

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Unto Turunen ja muiksi hallitusjäseniksi Erkki Kukkonen, Reijo Lehtonen, Janne Murtomaa, Kari Outinen, Lassi Pohjanpää ja Jani Ståhl. Hallituksen varajäseniksi valittiin Anne Leponiemi, Pekka Luukkonen ja Kari Tarvainen.

Yhdistys jatkaa Malmin yhteisötilan toimintaa ja liikkuvaa työtä sekä kokemusasiantuntijan palveluita tukeakseen päihde- ja mielenterveyshaasteita kokevia ihmisiä. Vuonna 2023 yhdistys kehittää hyvinvointia vahvistavaa toiminnallisuutta ja ylläpitää hyvää päihteetöntä ilmapiiriä. Yhdistys on anonut toiminta-avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) ja Helsingin kaupungilta.


Helsingin A-Kilta ry:n kevätkokous pidettiin perjantaina 25.3.2022 klo 15.00 Malmin yhteisötilassa, Hietakummuntie 19 B, 00700 Helsinki. Kokouksessa vahvistettiin tilinpäätös, käsiteltiin edellisen vuoden toimintakertomus sekä myönnettiin edellisen vuoden hallitukselle vastuuvapaus.

Tutustu vuoden 2021 toimintakertomukseen


Helsingin A-Kilta ry:n syyskokous pidettiin lauantaina 13.11.2021 klo 15 yhdistyksen toimipaikassa, Malmin yhteisötilassa, Hietakummuntie 19 B, 00700 Helsinki. Syyskokouksessa valittiin seuraavalle kaudelle hallituksen varsinaiset ja varajäsenet sekä hyväksyttiin talousarvio ja toimintasuunnitelma, jonka mukaan toimintaa jatketaan Malmin yhteisötilassa, kokemusasiantuntijan vastaanotoilla ja jalkautuvassa työssä kehittävään tapaan huomioiden koronapandemian aiheuttamat rajoitukset ja suositukset. Avustusta toiminnan toteuttamiseksi on haettu STEAlta ja Helsingin kaupungilta.

Syyskokouksessa valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Unto Turunen, muiksi hallituksen jäseniksi Aulis Haaranen, Erkki Kukkonen, Jari Kuusela, Reijo Lehtonen ja Pekka Luukkonen sekä varajäseniksi Kari Outinen ja Jouko Väisänen.


 

Yhdistyssäännöt

Tietosuojailmoitus_jäsenille_ja_yhteisön_piirissä_toimiville_25_5_2018