Mikä on A-Kilta?

Vuonna 1966 perustettu Helsingin A-Kilta ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka ylläpitää Malmin yhteisötilaa ja kokemusasiantuntijan vastaanottoa Helsingissä. Matalan kynnyksen toiminta on tarkoitettu päihde- ja mielenterveystoipujille mukaan lukien korvaushoidossa olevat ja läheiset. Toiminta perustuu kumppanuuteen Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen, Maunulan terveysaseman ja Suursuon sairaalan kanssa. Malmin yhteisötilan toimintaa tukee STEA, kuten myös Paikka auki II -hanketta osatyökykyisen palkkaamiseksi. Kokemusasiantuntijatoimintaa tukee Helsingin kaupunki.

Helsingin A-Kilta ry kuuluu valtakunnalliseen A-Kiltojen Liittoon ja tekee aktiivisesti yhteistyötä keskeisten päihde- ja mielenterveystoimijoiden kanssa erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Arvot

Helsingin A-Kilta ry:n toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Toipumisrauhaa kunnioitetaan pidättäytymällä voimakkaista puheenaiheista, ja minkäänlainen häirintä ja kiusaaminen ei ole sallittua.

Valtakunnallisen A-kiltatoiminnan arvoja ovat päihteettömyys, vapaaehtoisuus, kokemuksellisuus, yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja yhteistoiminta.

Historia

Lue yhdistyksen 50-vuotishistoriikki tästä:

Polkuja päihteettömyyteen – Helsingin A-Killan viisi vuosikymmentä päihdepolitiikan pyörteissä

Jäsenmaksu

Hyvä jäsen, vuoden 2020 jäsenmaksu on 10€. Voit maksaa sen tälle tilille:

Helsingin A-Kilta ry

FI 51 1015 5000 3915 08

Kirjoita Viestikentään sanallinen viite:

Etunimi Sukunimi Jäsen 2020.

Muistathan merkitä pyydetyt tiedot ja säilytäthän jäsenmaksun kuitin!

 Seuraava kevätkokous

Kevätkokouksen ajankohta on siirtynyt koronakriisin vuoksi. Uusi ajakohta ilmoitetaan tällä sivulla sitten, kun kokouksen järjestäminen on turvallista.

Viimeisimmät sääntömääräiset yhdistyskokoukset

Yhdistyksen syyskokous pidettiin tiistaina 12.11.2019 klo 16 Malmin yhteisötilassa, Hietakummuntie 19, 00700 Helsinki. Seuraavalle kaksivuotiskaudelle valittiin puheenjohtajaksi Unto Turunen. Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Christa Heikkilä, Erkki Kukkonen, Jari Kuusela, Reijo Lehtonen ja Pekka Luukkonen. Varajäseneksi valittiin Jouko Väisänen. Vuoden 2020 jäsenmaksun summaksi päätettiin 10€.

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin perjantaina 26.4.2019 klo 17 Malmin yhteisötilassa, Hietakummuntie 19, 00700 Helsinki. Kokouksessa hyväksyttiin tilinpäätös ja käsiteltiin toimintakertomus.

Tutustu  vuoden 2018 toimintakertomukseen

Yhdistyssäännöt

Tietosuojailmoitus_jäsenille_ja_yhteisön_piirissä_toimiville_25_5_2018