Malmin yhteisötila

Tervetuloa mukaan päihteettömään vertais- ja vapaaehtoistoimintaan!


Malmin yhteisötila – päihteetön olohuone mielen hyvinvointiin ja päihteidenkäyttöön liittyviä haasteita kokeville, läheisille, vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille

Malmin yhteisötila on päihteetön matalan kynnyksen kohtaamispaikka kaikille, joita kiinnostaa oma tai läheisen hyvinvointi sekä riippuvuuksista ja mielenterveyden haasteista toipuminen. Opioidikorvaushoito tai muu lääkärin määräämä lääkitys ei ole este osallistumiselle. Helsingin A-Kilta ei tarjoa hoitoa tai terapiaa. Toiminnan ydintä on vertaistuki.

Toimintaan kuuluu vapaata oleskelua, keskustelua seurapelien lomassa, pienryhmiä, retkiä, juhlia, viljelytoimintaa puutarhapalstalla, vapaaehtoistehtävien tekemistä ja muuta yhteistoimintaa sekä henkilökohtaista keskustelu- ja palvelutukea (esim. Kela-asiat, digituki). Kävijöiden käytössä on puutarhapalsta, kirjasto- ja pianohuone, tietokone ja puhelin arjen asioiden hoitamiseen, ompelukone, televisio, pleikkari, biljardipöytä ja muita seurapelejä sekä kanttiini, jossa on aina kahvipannu kuumana. Ryhmien ja tapahtumien yhteydessä on usein tarjolla välipalaa. Muutaman kerran viikossa kokoonnutaan brunssille ja yhteisölounaalle. Vapaaehtoisen ylläpitämässä kirpputorinurkkauksessa on maksuton tuo ja vie -käytäntö; otamme vastaan vain hyväkuntoisia ja puhtaita vaatteita sen verran kuin mahtuu.

Tilassa kokoontuu erilaisia päihteettömiä vertaistuellisia toimintaryhmiä iltapäivisin, iltaisin ja viikonloppuisin.  Läsnä on myös kaupungin ja muiden järjestöjen toimijoita.

 Tutustu viikko-ohjelmaan

Tutustu tapahtumiin


Sijainti

Helsingin A-Kilta / Malmin yhteisötila

Ala-Malmin tori 1 / Hietakummuntie 1 B, 00700 Helsinki

Yhteisötila sijaitsee Malmin juna- ja bussiasemien lähellä, Ala-Malmin torin laidalla Malmin ”Postitalossa”. B-rappu löytyy torilta katsottuna Postitalon takaa. Jos tulet Hietakummuntien kautta, kävele parkkipaikan ohi B-rapulle saakka.

Opaste_Ala-Malmin_torilta_yhteisötilaan_pdf


Info uusille tulijoille

Olet tervetullut! Voit tulla tutustumaan ilmoittamatta aukioloaikoina, mutta voit myös varata  itsellesi etukäteen infon ja tutustumisajan: p. 040 355 6447 tai malmi(at)helsinginakilta.fi


Ammattilaisille

Toivotamme tervetulleiksi kaupungin ja järjestöjen ammattilaiset yksin tai yhdessä asiakkaiden kanssa aukioloaikoina tai erikseen sovittuna ajankohtana.

Esimerkiksi tiistaibrunssi klo 10.30 ja torstailounas klo 13.00 on oivallinen tilaisuus tulla rennosti tutustumaan.

Jos tuot yli isomman ryhmän tutustumaan, suosittelemme sopimaan etukäteen ajan lähettämällä postia osoitteeseen malmi(at)helsinginakilta.fi


Vapaaehtoisten toiminta

Malmin yhteisötilassa voi osallistua erilaisiin vapaaehtoistehtäviin matalalla kynnyksellä oman tilanteen ja jaksamisen mukaan. Vapaaehtoinen vertaistuki erilaisissa elämän asioissa on toiminnan ytimessä. Yhteisöä voi ilahduttaa osallistumalla myös erilaisiin käytännön tehtäviin. Esimerkiksi talon kokouksessa ja lounaalla torstaisin klo 13 on mahdollisuus suunnitella toimintaa ohjaajan kanssa ja ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Lue lisää


Turvallisuus

Hyviä käytäntöjä yhdessä ylläpitämällä mahdollistetaan levollinen, luottamusta, hyvinvointia ja toisten kunnioittamista vahvistava ilmapiiri sekä niin oma kuin toistenkin turvallisuus.

Läsnä ei voi olla päihteiden vaikutuksen alaisena. Yhteisötila on syrjintävapaa alue. Kiusaaminen ja häirintä on kielletty. Toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Osallistujilta pyydetään kävijävihkoon etunimi tai nimimerkki kävijämäärien tilastoinnin vuoksi. Yhteystiedot voi antaa työntekijöille retkiä, tiedotusta ja mahdollista etätoimintaa varten. Yhteystietoja ei luovuteta yhdistyksen ulkopuolelle eikä toisille kävijöille. Läsnäolijoiden valokuvaaminen ilman kuvattavan henkilön antamaa lupaa on kielletty.

Ethän tule yhteisötilaan flunssaisena.


Yhteistyö

Toimimme kumppanuudessa Helsingin kaupungin Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen kanssa. Teemme yhteistyötä päihdepalvelujen Jelpin, Toipumiskampuksen, Laakson sairaalan, Maunulan terveysaseman, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen, Vihreän Keitaan, Jalkautuvat-verkoston, Helsingissä toimivan Pämi-verkoston, Toive-verkoston, Malmi-verkoston sekä muiden keskeisten päihde- ja mielenterveystoimijoiden kanssa. Helsingin A-Kilta ry on Helsingin kaupungin Järjestöneuvottelukunnan varajäsen. Helsingin A-Kilta kuuluu tekee yhteistyötä myös muiden A-kiltojen kanssa. 

Polkuja päihteettömyyteen ja hyvinvointiin -toimintaa Malmin yhteisötilassa ja liikkuvassa työssä sekä Paikka auki -toimintaa tukee STEA.

Kokemusasiantuntijan vastaanotto Maunulan terveysasemalla, Malmin päihdepolilla, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa sekä Malmin yhteisötilassa  järjestetään Helsingin kaupungin tuella.


12 askeleen ryhmät ja muut tilavaraukset

Malmin yhteisötilassa kokoontuu 12 askeleen ryhmiä (AA pe, NA to ja su) sekä kaupungin sosiaalityön ryhmiä. Ryhmät voivat käyttää yhteisötilan avokeittiötä ja pelata vaikkapa biljardia. Kahdentoista askeleen ryhmien kokoontumisajat löytyvät AA- ja NA-yhteisöjen sivuilta ja Malmin yhteisötilan viikkokalenterista.

Tiedustelut ryhmien tilavarauksista: malmi(at)helsinginakilta.fi