Malmin yhteisötila

Malmin yhteisötila on päihteetön, vertaistuellinen kohtaamispaikka päihde- ja mielenterveystoipujille mukaan lukien korvaushoidossa olevat ja läheiset. Päivisin toiminta on pääsääntöisesti vapaata hengailua ja keskustelua seurapelien lomassa. Kävijöiden käytössä on Hesari, ompelukone, tietokone, televisio, biljardi, Yatzy ja muita seurapelejä. Iltaisin on tarjolla monenlaisia ryhmiä. Keväästä syksyyn hoidamme kasvimaata sekä käymme luonto- ja kulttuuriretkillä.

Katso aukioloajat ja tutustu lähiviikkojen ohjelmaan

Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11 on tarjolla brunssi, muina arkiaamuina keitetään pyydettäessä puuro. Sunnuntaisin lounas 1€. Kahvi 50 snt, tee 20 snt. Ekakertalaisille tarjoilu on maksuton.

Info uusille tulijoille

Voit tulla aukioloaikoina ilmoittamatta, mutta voit myös varata itsellesi tai ryhmällesi infon ja tutustumisajan numerosta 040 779 6784 tai 050 441 2164.

 

Turvallisuus – tämä on hyvä muistaa

Malmin yhteisötilassa ei voi olla päihteiden vaikutuksen alaisena, vaan kävijän tulee olla asiointikunnossa. Hieman levottomalla ololla voi olla läsnä lähinnä arkipäivätoiminnassa, jos pystyy välttämään voimakkaita ja järkyttäviä puheenaiheita ja sitoutumaan yhteisön hyviin käytäntöihin: arvostamme hyvää ilmapiiriä emmekä salli yhteisössä minkäänlaista häirintää ja kiusaamista.

Turvallisuuden varmistamiseksi toimintamme on myös anonyymiä: sen, minkä Malmin yhteisötilassa kuulemme ja näemme, sen myös yhteisötilaan jätämme. Näin mahdollistetaan luottamuksellinen ilmapiiri ja niin oma kuin toistenkin yksityisyys.

Yhteistyö

Toimimme yhteistyössä Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen, Jelpin sekä muiden keskeisten päihde- ja mielenterveystoimijoiden kanssa. Yhteisötilan ilmoitustaululta löytyy tietoa kumppaniemme toiminnasta.

Helsingin A-Kilta kuuluu valtakunnalliseen A-Kiltojen Liittoon. Malmin yhteisötilan toimintaa tukee STEA. Kokemusasiantuntijan vastaanotto järjestetään Helsingin kaupungin tuella.

 

Osoite ja visuaalinen opaste

Helsingin A-Kilta / Malmin yhteisötila

Hietakummuntie 19, 00700 Helsinki. Sijainti heti Ala-Malmin torin laidalla (huom. ei Malmitalo vaan sen oikeanpuoleinen Postitalo, B-rappu kulman takana).

Opaste_Ala-Malmin_torilta_yhteisötilaan_pdf