Malmin yhteisötila

Malmin yhteisötilan toimintaa maalis-huhtikuussa 2021: naisten teemaillat etänä, rennot ja yhteisölliset kiltatuokiot etänä, kuulumisia ja palvelutukea Take Away -kahvin ja välipalan kera pihalla. Ohjaaja ja kokemusasiantuntija palvelevat etänä ja pihalla. Välttämättömässä tarpeessa voidaan sopia lyhyt käynti sisällä yhteisötilassa (digiapu, tietokoneen käyttö).


Aukioloajat vaikean koronatilanteen helpottaessa ja rajoitusten lieventyessä

Malmin yhteisötila on normaalitilanteessa avoinna päiväkävijöille tyypillisesti ma, ke ja pe klo 10–15, ti ja to 9–13.30 ja su klo 10–14

Päivätoiminnan lisäksi järjestetään maanantaista sunnuntaihin iltapäivisin ja iltaisin erilaisia ryhmiä ja retkiä. Koronapandemian aikana yhteisötila suljetaan ryhmien ajaksi muilta kuin ryhmien osallistujilta. Vertaistuellisen yhteisöllisyyden lisäksi on mahdollisuus varata henkilökohtainen keskusteluaika ohjaajan tai kokemusasiantuntijan kanssa.

 


Maskisuositus, tehostettu hygienia ja fyysinen etäisyys

Malmin yhteisötilassa ja kaikessa toiminnassamme on voimassa maskisuositus. Jos sinulla ei saapuessasi ole omaa puhdasta maskia, voit pyytää työntekijältä kertakäyttömaskin.

Toiminnassa noudatetaan hyvää hygieniaa ja pidetään fyysistä etäisyyttä. Koronan aikana on voimassa pöytiintarjoilu.

Ethän tule yhteisötilaan, jos sinulla on hengitystie- tai vatsaoireita, lämpöä/kuumetta, särkyä tai muita koronalle tyypillisiä oireita.

 


Malmin yhteisötila – päihteetön olohuone mielenterveys- ja päihdetoipujille

Malmin yhteisötila on päihteetön vertaistuellinen kohtaamispaikka päihde- ja mielenterveystoipujille mukaan lukien korvaushoidossa olevat ja läheiset. Päivisin toiminta on pääsääntöisesti vapaata päihteetöntä oleskelua ja keskustelua seurapelien lomassa.

Yhteisötilan kanttiinissa on kahvipannu aina kuumana ja muutaman kerran viikossa on brunssi- tai keittopäivä. Kävijöiden käytössä on tietokone, ompelukone, televisio, biljardi ja muita seurapelejä. Vapaaehtoisen ylläpitämässä Boutique-kirpputorinurkkauksessa on maksuton tuo ja vie -käytäntö; otamme vastaan vain hyväkuntoisia ja puhtaita vaatteita sen verran kuin mahtuu.

Keväästä syksyyn hoidamme kasvimaata ja läpi vuoden käymme luonto- ja kulttuuriretkillä.

Tilassa kokoontuu myös erilaisia ryhmiä iltapäivisin ja iltaisin. Tiedustelut ryhmätilojen varauksista: malmi(at)helsinginakilta.fi.


Info uusille tulijoille

Voit tulla tutustumaan aukioloaikoina ilmoittamatta, mutta voit myös varata itsellesi tai ryhmällesi infon ja tutustumisajan numerosta 050 441 2164. Ota rohkeasti yhteyttä! Tervetuloa myös ammattilaisille yksin tai yhdessä asiakkaan kanssa.


Turvallisuus ja toipumisrauha

Malmin yhteisötilassa ei voi olla läsnä päihteiden vaikutuksen alaisena, ja kävijän tulee olla asiointikunnossa. Hieman levottomalla ololla voi osallistua arkipäivätoimintaan, jos pystyy sitoutumaan yhteisön hyviin käytäntöihin. Yhteisössä kaikenlainen häirintä ja kiusaaminen on kielletty. Vältämme voimakkaita ja järkyttäviä puheenaiheita, ja toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Toimintamme on anonyymiä. Näin mahdollistetaan levollinen, luottamusta ja hyvinvointia vahvistava ilmapiiri – niin oma kuin toistenkin yksityisyys, turvallisuus ja toipumisrauha.


 Yhteistyö

Toimimme kumppanuudessa Helsingin kaupungin Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen, päihdepalvelujen Jelpin sekä muiden keskeisten päihde- ja mielenterveystoimijoiden kanssa. Helsingin A-Kilta kuuluu valtakunnalliseen A-Kiltojen Liittoon. Malmin yhteisötilan toimintaa ja Paikka auki II -toimintaa tukee STEA. Kokemusasiantuntijan vastaanotto Maunulan terveysasemalla, Malmin päihdepolilla ja Malmin yhteisötilassa  järjestetään Helsingin kaupungin tuella.


Osoite ja visuaalinen opaste

Helsingin A-Kilta / Malmin yhteisötila

Hietakummuntie 19, 00700 Helsinki. Sijainti heti Ala-Malmin torin laidalla (huom. ei Malmitalo vaan sen oikeanpuoleinen Postitalo, B-rappu kulman takana).

Opaste_Ala-Malmin_torilta_yhteisötilaan_pdf