Malmin yhteisötila

Tervetuloa mukaan päihteettömään vertaistoimintaan!


Malmin yhteisötila – päihteetön olohuone mielen hyvinvointiin ja päihteidenkäyttöön liittyviä haasteita kokeville mukaan lukien läheiset

Malmin yhteisötila on päihteetön matalan kynnyksen kohtaamispaikka kaikille, joita kiinnostaa oma hyvinvointi sekä riippuvuuksista ja mielenterveyden haasteista toipuminen – mukaan lukien korvaushoidossa olevat ja läheiset. Helsingin A-Kilta ei tarjoa hoitoa tai terapiaa. Toimintaan kuuluu vapaata oleskelua, keskustelua seurapelien lomassa, pienryhmiä, retkiä ja kasvimaatoimintaa sekä henkilökohtaista keskustelu- ja palvelutukea (esim. Kela-asiat, digituki).

Yhteisötilan kanttiinissa on kahvipannu kuumana. Ryhmien ja tapahtumien yhteydessä on yleensä tarjolla välipalaa. Muutaman kerran viikossa kokoonnutaan brunssille ja yhteisölounaalle.

Kävijöiden käytössä on tietokone, ompelukone, televisio, pleikkari, biljardi ja muita seurapelejä sekä piano- ja kirjastohuone. Vapaaehtoisen ylläpitämässä Boutique-kirpputorinurkkauksessa on maksuton tuo ja vie -käytäntö; otamme vastaan vain hyväkuntoisia ja puhtaita vaatteita sen verran kuin mahtuu.

Tilassa kokoontuu erilaisia päihteettömiä vertaistuellisia toimintaryhmiä iltapäivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Tarjolla on myös etäryhmä. Tutustu viikko-ohjelmaan


Sijainti

Helsingin A-Kilta / Malmin yhteisötila

Hietakummuntie 19 B (Ala-Malmin tori 1), 00700 Helsinki

Yhteisötila sijaitsee Malmin juna- ja bussiasemien lähellä, Ala-Malmin torin laidalla Malmin ”Postitalossa”. B-rappu löytyy torilta katsottuna Postitalon takaa. Jos tulet Hietakummuntien kautta, kävele parkkipaikan ohi B-rapulle saakka.

Opaste_Ala-Malmin_torilta_yhteisötilaan_pdf


Info uusille tulijoille

Voit tulla tutustumaan ilmoittamatta aukioloaikoina, mutta voit myös varata  itsellesi etukäteen infon ja tutustumisajan: p. 040 355 6447 tai malmi(at)helsinginakilta.fi


Ammattilaisille ja ryhmille

Tervetuloa myös ammattilaisille yksin tai yhdessä asiakkaan kanssa aukioloaikoina.

Esimerkiksi brunssi tiistaiaamuisin klo 10.30 ja torstailounas klo 13.00 on oivallinen tilaisuus tulla rennosti tutustumaan.

Jos tuot yli kolmen henkilön ryhmän tutustumaan, suosittelemme sopimaan etukäteen ajan lähettämällä postia osoitteeseen malmi(at)helsinginakilta.fi


Vapaaehtoisten toiminta

Malmin yhteisötilassa voi osallistua erilaisiin vapaaehtoistehtäviin matalalla kynnyksellä oman tilanteen ja jaksamisen mukaan. Vapaaehtoinen vertaistuki erilaisissa elämän asioissa on toiminnan ytimessä. Yhteisöä voi ilahduttaa osallistumalla myös erilaisiin käytännön tehtäviin. Esimerkiksi talon kokouksessa ja lounaalla torstaisin klo 13 on mahdollisuus suunnitella toimintaa ohjaajan kanssa ja ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Lue lisää


Turvallisuus

Hyviä käytäntöjä yhdessä ylläpitämällä mahdollistetaan levollinen, luottamusta ja hyvinvointia vahvistava ilmapiiri sekä niin oma kuin toistenkin turvallisuus.

Läsnä ei voi olla päihteiden vaikutuksen alaisena. Yhteisötila on syrjintävapaa alue, kiusaaminen ja häirintä on kielletty ja järkyttäviä puheenaiheita vältetään. Toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Osallistujilta pyydetään kävijävihkoon etunimi tai nimimerkki. Yhteystiedot voi antaa työntekijöille retkiä, tiedotusta ja mahdollista etätoimintaa varten. Yhteystietoja ei luovuteta yhdistyksen ulkopuolelle eikä toisille kävijöille. Läsnäolijoiden valokuvaaminen ilman kuvattavan henkilön antamaa lupaa on kielletty.

Ethän tule yhteisötilaan flunssaisena.


Yhteistyö

Toimimme kumppanuudessa Helsingin kaupungin Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen kanssa. Teemme yhteistyötä päihdepalvelujen Jelpin, Toipumiskampuksen, Laakson sairaalan, Maunulan terveysaseman, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen, Vihreän Keitaan, Jalkautuvat-verkoston, Helsingissä toimivan Pämi-verkoston, Toive-verkoston, Malmi-verkoston sekä muiden keskeisten päihde- ja mielenterveystoimijoiden kanssa. Helsingin A-Kilta ry on Helsingin kaupungin Järjestöneuvottelukunnan varajäsen. Helsingin A-Kilta kuuluu itsenäisenä yhdistyksenä valtakunnalliseen A-Kiltojen Liittoon ja tekee yhteistyötä muiden A-kiltojen kanssa. 

Polkuja päihteettömyyteen ja hyvinvointiin -toimintaa Malmin yhteisötilassa ja liikkuvassa työssä sekä Paikka auki -toimintaa tukee STEA.

Kokemusasiantuntijan vastaanotto Maunulan terveysasemalla, Malmin päihdepolilla, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa sekä Malmin yhteisötilassa  järjestetään Helsingin kaupungin tuella.


12 askeleen ryhmät ja muut tilavaraukset

Malmin yhteisötilassa kokoontuu 12 askeleen ryhmiä (AA pe, NA to ja su) sekä kaupungin sosiaalityön ryhmiä. Ryhmät voivat käyttää yhteisötilan avokeittiötä ja pelata vaikkapa biljardia. Kahdentoista askeleen ryhmien kokoontumisajat löytyvät AA- ja NA-yhteisöjen sivuilta ja Malmin yhteisötilan viikkokalenterista.

Tiedustelut ryhmien tilavarauksista: malmi(at)helsinginakilta.fi