Malmin yhteisötila

Tervetuloa mukaan päihteettömään vertaistoimintaan!

Malmin yhteisötila – päihteetön olohuone mielen hyvinvointiin ja päihteidenkäyttöön liittyviä haasteita kokeville mukaan lukien läheiset

Malmin yhteisötila on päihteetön matalan kynnyksen kohtaamispaikka kaikille, joita kiinnostaa oma hyvinvointi sekä riippuvuuksista ja mielenterveyden haasteista toipuminen – mukaan lukien korvaushoidossa olevat ja läheiset. Helsingin A-Kilta ei tarjoa minkäänlaista hoitoa tai terapiaa. Toimintaan kuuluu vapaata oleskelua, keskustelua seurapelien lomassa, pienryhmiä, retkiä ja kasvimaatoimintaa sekä henkilökohtaista keskustelu- ja palvelutukea (esim. Kela-asiat, digituki).

Yhteisötilan kanttiinissa on kahvipannu kuumana ja muutaman kerran viikossa on brunssi- tai keittopäivä.

Kävijöiden käytössä on tietokone, ompelukone, televisio, biljardi ja muita seurapelejä. Vapaaehtoisen ylläpitämässä Boutique-kirpputorinurkkauksessa on maksuton tuo ja vie -käytäntö; otamme vastaan vain hyväkuntoisia ja puhtaita vaatteita sen verran kuin mahtuu.

Tilassa kokoontuu erilaisia päihteettömiä vertaistuellisia toimintaryhmiä iltapäivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Tarjolla on myös etäryhmä.


Kaipaatko yksilöllistä keskustelutukea? – Ethän jää yksin. Voit varata luottamuksellisen etä- tai lähitapaamisen ottamalla yhteyttä kokemusasiantuntijaan tai ohjaajaan:

Vastaava ohjaaja: p. 040 779 67 84

Kokemusasiantuntija: p. 050 441 21 64

Olkkari: 050 409 03 44

Helsingin A-Kilta / Malmin yhteisötila

Hietakummuntie 19 B, 00700 Helsinki

Sijainti: Malmin juna- ja bussiasemien lähellä, Ala-Malmin torin laidalla Malmin ”Postitalossa”. B-rappu löytyy torilta katsottuna Postitalon takaa. Jos tulet Hietakummuntien kautta, kävele Postin ohi B-rapulle saakka.

Opaste_Ala-Malmin_torilta_yhteisötilaan_pdf

 


Info uusille tulijoille

Voit tulla tutustumaan ilmoittamatta aukioloaikoina, mutta voit myös varata  itsellesi etukäteen infon ja tutustumisajan numerosta 040 779 6784 tai osoitteesta ohjaaja(at)helsinginakilta.fi. Ota rohkeasti yhteyttä!


Ammattilaisille ja ryhmille

Tervetuloa myös ammattilaisille yksin tai yhdessä asiakkaan kanssa aukioloaikoina.

Jos tuot yli kolmen henkilön ryhmän tutustumaan, suosittelemme sopimaan etukäteen ajan lähettämällä postia osoitteeseen malmi(at)helsinginakilta.fi


Vapaaehtoisten toiminta

Malmin yhteisötilassa voi osallistua erilaisiin vapaaehtoistehtäviin matalalla kynnyksellä tilanteen ja oman jaksamisen mukaan tai sitoutuen pitempiaikaisestikin tiettyyn vastuurooliin. Vapaaehtoinen vertaistuki erilaisissa elämän asioissa on toiminnan ytimessä. Yhteisöä voi ilahduttaa esimerkiksi siivoamalla, tarjoamalla kauppa-apua ja osallistumalla kasvimaan hoitamiseen keväästä syksyyn. Boutique-kirpputorinurkkausta hoitaa vapaaehtoinen. Viikonloppujen toiminta on vapaaehtoisen vastuulla. Vapaaehtoiset ohjaavat myös vertaisryhmiä. Esimerkiksi yhteisöpalaverissa keskiviikkoisin klo 12–13 on mahdollisuus suunnitella toimintaa ohjaajan kanssa ja ilmoittautua vapaaehtoiseksi.


Turvallisuus

Hyviä käytäntöjä yhdessä ylläpitämällä mahdollistetaan levollinen, luottamusta ja hyvinvointia vahvistava ilmapiiri sekä niin oma kuin toistenkin turvallisuus.

Läsnä ei voi olla päihteiden vaikutuksen alaisena. Yhteisötila on syrjintävapaa alue, kiusaaminen ja häirintä on kielletty ja järkyttäviä puheenaiheita vältetään. Toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Osallistujilta pyydetään kävijävihkoon etunimi tai nimimerkki. Yhteystiedot voi antaa työntekijöille retkiä, tiedotusta ja mahdollista etätoimintaa varten. Yhteystietoja ei luovuteta yhdistyksen ulkopuolelle eikä toisille kävijöille. Läsnäolijoiden valokuvaaminen ilman kuvattavan henkilön antamaa lupaa on kielletty.

Koronarokotuksista huolehtiminen on vahvasti suositeltavaa osallistujille. Koronatartuntoja pyritään ehkäisemään fyysisellä etäisyydellä ja tehostetulla hygienialla. Riskiryhmiin kuuluvia suositellaan suojaamaan terveyttään kasvomaskeilla. Jos sinulla ei ole omia kasvomaskeja, voit käyttää yhteisötilassa esillä olevia maskeja.


 Yhteistyö

Toimimme kumppanuudessa Helsingin kaupungin Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen kanssa. Teemme yhteistyötä päihdepalvelujen Jelpin, Toipumiskampuksen, Aallon, Laakson sairaalan, Maunulan terveysaseman, Jalkautuvat-verkoston sekä muiden keskeisten päihde- ja mielenterveystoimijoiden kanssa. Helsingin A-Kilta kuuluu itsenäisenä yhdistyksenä valtakunnalliseen A-Kiltojen Liittoon ja tekee yhteistyötä muiden A-kiltojen kanssa.

Polkuja päihteettömyyteen ja hyvinvointiin -toimintaa Malmin yhteisötilassa ja liikkuvassa työssä sekä Paikka auki II -toimintaa tukee STEA.

Kokemusasiantuntijan vastaanotto Maunulan terveysasemalla, Malmin päihdepolilla ja Malmin yhteisötilassa  järjestetään Helsingin kaupungin tuella.


12 askeleen ryhmät ja tilavaraukset

Malmin yhteisötilassa kokoontuu 12 askeleen ryhmiä (AA, NA). Ryhmät voivat käyttää yhteisötilan avokeittiötä ja pelata vaikkapa biljardia. Ryhmien kokoontumisajat löytyvät viikkokalenterista.

Tiedustelut tilavarauksista: malmi(at)helsinginakilta.fi


Osoite ja visuaalinen opaste

Helsingin A-Kilta / Malmin yhteisötila

Hietakummuntie 19 B, 00700 Helsinki. Sijainti heti Ala-Malmin torin laidalla (huom. ei Malmitalo vaan sen oikeanpuoleinen Postitalo, B-rappu kulman takana).

Opaste_Ala-Malmin_torilta_yhteisötilaan_pdf