Malmin yhteisötila

Tervetuloa mukaan päihteettömään toimintaan!

Malmin yhteisötila – päihteetön olohuone mielenterveys- ja päihdetoipujille

Malmin yhteisötila on päihteetön vertaistuellinen kohtaamispaikka päihde- ja mielenterveystoipujille mukaan lukien korvaushoidossa olevat ja läheiset. Toimintaan kuuluu vapaata päihteetöntä oleskelua, keskustelua seurapelien lomassa, pienryhmiä, retkiä ja kasvimaatoimintaa sekä henkilökohtaista keskustelu- ja palvelutukea (esim. Kela-asiat, digituki).

Yhteisötilan kanttiinissa on kahvipannu kuumana ja muutaman kerran viikossa on brunssi- tai keittopäivä.

Kävijöiden käytössä on tietokone, ompelukone, televisio, biljardi ja muita seurapelejä. Vapaaehtoisen ylläpitämässä Boutique-kirpputorinurkkauksessa on maksuton tuo ja vie -käytäntö; otamme vastaan vain hyväkuntoisia ja puhtaita vaatteita sen verran kuin mahtuu.

Tilassa kokoontuu erilaisia päihteettömiä toimintaryhmiä iltapäivisin, iltaisin ja viikonloppuisin.


Osoite

Helsingin A-Kilta / Malmin yhteisötila

Hietakummuntie 19 B, 00700 Helsinki

Sijainti: Malmin juna- ja bussiasemien lähellä, Ala-Malmin torin laidalla Malmin ”Postitalossa”. B-rappu löytyy torilta katsottuna Postitalon takaa. Jos tulet Hietakummuntien kautta, kävele Postin ohi B-rapulle saakka.

Opaste_Ala-Malmin_torilta_yhteisötilaan_pdf

 


Info uusille tulijoille

Voit tulla tutustumaan ilmoittamatta aukioloaikoina, mutta voit myös varata  itsellesi etukäteen infon ja tutustumisajan numerosta 040 779 6784 tai osoitteesta ohjaaja(at)helsinginakilta.fi. Ota rohkeasti yhteyttä!


Ammattilaisille ja ryhmille

Tervetuloa myös ammattilaisille yksin tai yhdessä asiakkaan kanssa aukioloaikoina.

Jos tuot yli kolmen henkilön ryhmän tutustumaan, suosittelemme sopimaan etukäteen ajan lähettämällä postia osoitteeseen malmi(at)helsinginakilta.fi

Pidämme esillä yhteistyökumppanien tiedotteita ilmoitustaululla. Voit sopia ”vaihtareista” eli tilata Helsingin A-Killan tiedotteita ja lähettää oman organisaatiosi tiedotteita ottamalla yhteyttä: malmi(at)helsinginakilta.fi.


Vapaaehtoisten toiminta

Malmin yhteisötilassa voi osallistua erilaisiin vapaaehtoistehtäviin matalalla kynnyksellä tilanteen mukaan tai sitoutuen pitempiaikaisestikin tiettyyn vastuurooliin. Vapaaehtoinen vertaistuki erilaisissa elämän asioissa on toiminnan ytimessä. Yhteisöä voi ilahduttaa esimerkiksi siivoamalla, tarjoamalla kauppa-apua ja osallistumalla kasvimaan hoitamiseen keväästä syksyyn. Boutique-kirpputorinurkkausta hoitaa vapaaehtoinen. Sunnuntain toiminta on vapaaehtoisen vastuulla. Vapaaehtoiset ohjaavat myös vertaisryhmiä. Kiltatuokiossa keskiviikkoisin klo 12–13 on mahdollisuus suunnitella toimintaa ohjaajan kanssa ja ilmoittautua vapaaehtoiseksi.


Turvallisuus

Hyviä käytäntöjä yhdessä ylläpitämällä mahdollistetaan levollinen, luottamusta ja hyvinvointia vahvistava ilmapiiri sekä niin oma kuin toistenkin turvallisuus.

Läsnä ei voi olla päihteiden vaikutuksen alaisena. Yhteisötila on syrjintävapaa alue, kiusaaminen ja häirintä on kielletty ja järkyttäviä puheenaiheita vältetään. Toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Osallistujilta pyydetään kävijävihkoon etunimi tai nimimerkki. Yhteystiedot voi antaa työntekijöille retkiä, tiedotusta ja mahdollista etätoimintaa varten. Yhteystietoja ei luovuteta yhdistyksen ulkopuolelle eikä toisille kävijöille. Läsnäolijoiden valokuvaaminen ilman kuvattavan henkilön antamaa lupaa on kielletty.

Noudatamme voimassa olevia koronasuosituksia ja -määräyksiä. Koronarokotuksista huolehtiminen on vahvasti suositeltavaa osallistujille. Lisäksi koronatartuntoja ehkäistään kasvomaskeilla, fyysisellä etäisyydellä ja tehostetulla hygienialla. Jos sinulla ei ole omia kasvomaskeja, voit käyttää yhteisötilassa esillä olevia maskeja.


 Yhteistyö

Toimimme kumppanuudessa Helsingin kaupungin Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen kanssa. Teemme yhteistyötä päihdepalvelujen Jelpin, Jalkautuvat-verkoston sekä muiden keskeisten päihde- ja mielenterveystoimijoiden kanssa. Helsingin A-Kilta kuuluu valtakunnalliseen A-Kiltojen Liittoon ja toimii aktiivisesti eteläisessä aluetyössä.

Polkuja päihteettömyyteen ja hyvinvointiin -toimintaa Malmin yhteisötilassa ja liikkuvassa työssä sekä Paikka auki II -toimintaa tukee STEA.

Kokemusasiantuntijan vastaanotto Maunulan terveysasemalla, Malmin päihdepolilla ja Malmin yhteisötilassa  järjestetään Helsingin kaupungin tuella.


Tilavaraukset ryhmien toiminnalle

Malmin yhteisötilassa kokoontuu myös itsenäisiä päihteettömiä toipumis- ja toimintaryhmiä. Tällä hetkellä vapaita aikoja on tarjolla esimerkiksi lauantaisin. Ryhmät voivat myös käyttää yhteisötilan avokeittiötä ja pelata vaikkapa biljardia.

Tiedustelut tilavarauksista: malmi(at)helsinginakilta.fi


Osoite ja visuaalinen opaste

Helsingin A-Kilta / Malmin yhteisötila

Hietakummuntie 19 B, 00700 Helsinki. Sijainti heti Ala-Malmin torin laidalla (huom. ei Malmitalo vaan sen oikeanpuoleinen Postitalo, B-rappu kulman takana).

Opaste_Ala-Malmin_torilta_yhteisötilaan_pdf