Malmin yhteisötila

Malmin yhteisötilan toimintaa kesäkuussa 2021

Mahdollistamme yhteisön toiminnan seuraavasti: Kokoonnumme pieni porukka kerrallaan, pidämme fyysistä etäisyyttä, noudatamme maskisuositusta, huolehdimme koronarokotuksistamme ja hyvästä hygieniasta. Kahvit ja välipalat nautitaan ulkona. Osallistuminen on kiellettyä vähäisenkään koronaan liitetyn oireen ilmetessä.


 

Malmin yhteisötila – päihteetön olohuone mielenterveys- ja päihdetoipujille

Malmin yhteisötila on päihteetön vertaistuellinen kohtaamispaikka päihde- ja mielenterveystoipujille mukaan lukien korvaushoidossa olevat ja läheiset. Toimintaan kuuluu vapaata päihteetöntä oleskelua, keskustelua seurapelien lomassa, pienryhmiä, retkiä ja kasvimaatoimintaa.

Yhteisötilan kanttiinissa on normaalioloissa kahvipannu kuumana ja muutaman kerran viikossa on brunssi- tai keittopäivä. Toistaiseksi emme kuitenkaan nauti kahvia tai välipaloja sisätiloissa, koska pidämme kasvomaskeja. Take Away -kahvin voi ottaa mukaan ulos.

Kävijöiden käytössä on tietokone, ompelukone, televisio, biljardi ja muita seurapelejä. Vapaaehtoisen ylläpitämässä Boutique-kirpputorinurkkauksessa on maksuton tuo ja vie -käytäntö; otamme vastaan vain hyväkuntoisia ja puhtaita vaatteita sen verran kuin mahtuu.

Tilassa kokoontuu erilaisia toimintaryhmiä iltapäivisin ja iltaisin. Tiedustelut ryhmätilojen varauksista: malmi(at)helsinginakilta.fi.


Info uusille tulijoille

Kokoontumisrajoitusten vuoksi suosittelemme, että varaat  itsellesi tai ryhmällesi etukäteen infon ja tutustumisajan numerosta 040 779 6784. Ota rohkeasti yhteyttä! Tervetuloa myös ammattilaisille yksin tai yhdessä asiakkaan kanssa.


Turvallisuus

Kaikki osallistujat sitoutuvat Malmin yhteisötilassa hyviin yhteisiin käytäntöihin:

Läsnä ei voi olla päihteiden vaikutuksen alaisena. Kiusaaminen ja häirintä on kiellettyä. Voimakkaita ja järkyttäviä puheenaiheita vältetään. Toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Toiminta on anonyymiä.

Näin mahdollistetaan levollinen, luottamusta ja hyvinvointia vahvistava ilmapiiri – niin oma kuin toistenkin turvallisuus.


 Yhteistyö

Toimimme kumppanuudessa Helsingin kaupungin Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen, päihdepalvelujen Jelpin sekä muiden keskeisten päihde- ja mielenterveystoimijoiden kanssa. Helsingin A-Kilta kuuluu valtakunnalliseen A-Kiltojen Liittoon. Malmin yhteisötilan toimintaa ja Paikka auki II -toimintaa tukee STEA. Kokemusasiantuntijan vastaanotto Maunulan terveysasemalla, Malmin päihdepolilla ja Malmin yhteisötilassa  järjestetään Helsingin kaupungin tuella.


Osoite ja visuaalinen opaste

Helsingin A-Kilta / Malmin yhteisötila

Hietakummuntie 19, 00700 Helsinki. Sijainti heti Ala-Malmin torin laidalla (huom. ei Malmitalo vaan sen oikeanpuoleinen Postitalo, B-rappu kulman takana).

Opaste_Ala-Malmin_torilta_yhteisötilaan_pdf