Malmin yhteisötila

Tervetuloa mukaan päihteettömään toimintaan!

Malmin yhteisötila – päihteetön olohuone mielenterveys- ja päihdetoipujille

Malmin yhteisötila on päihteetön vertaistuellinen kohtaamispaikka päihde- ja mielenterveystoipujille mukaan lukien korvaushoidossa olevat ja läheiset. Toimintaan kuuluu vapaata päihteetöntä oleskelua, keskustelua seurapelien lomassa, pienryhmiä, retkiä ja kasvimaatoimintaa.

Yhteisötilan kanttiinissa on kahvipannu kuumana ja muutaman kerran viikossa on brunssi- tai keittopäivä.

Kävijöiden käytössä on tietokone, ompelukone, televisio, biljardi ja muita seurapelejä. Vapaaehtoisen ylläpitämässä Boutique-kirpputorinurkkauksessa on maksuton tuo ja vie -käytäntö; otamme vastaan vain hyväkuntoisia ja puhtaita vaatteita sen verran kuin mahtuu.

Tilassa kokoontuu erilaisia päihteettömiä toimintaryhmiä iltapäivisin, iltaisin ja viikonloppuisin.


Osoite

Helsingin A-Kilta / Malmin yhteisötila

Hietakummuntie 19 B, 00700 Helsinki

Sijainti: Malmin juna- ja bussiasemien lähellä, Ala-Malmin torin laidalla Malmin ”Postitalossa”. B-rappu löytyy torilta katsottuna Postitalon takaa. Jos tulet Hietakummuntien kautta, kävele Postin ohi B-rapulle saakka.

Opaste_Ala-Malmin_torilta_yhteisötilaan_pdf

 


Info uusille tulijoille

Voit tulla tutustumaan ilmoittamatta aukioloaikoina, mutta voit myös varata  itsellesi etukäteen infon ja tutustumisajan numerosta 040 779 6784 tai osoitteesta ohjaaja(at)helsinginakilta.fi. Ota rohkeasti yhteyttä!


Ammattilaisille ja ryhmille

Tervetuloa myös ammattilaisille yksin tai yhdessä asiakkaan kanssa aukioloaikoina.

Jos tuot yli kolmen henkilön ryhmän tutustumaan, suosittelemme sopimaan etukäteen ajan lähettämällä postia osoitteeseen malmi(at)helsinginakilta.fi

Pidämme esillä yhteistyökumppanien tiedotteita ilmoitustaululla. Voit sopia ”vaihtareista” eli tilata Helsingin A-Killan tiedotteita ja lähettää omia tiedotteitasi ottamalla yhteyttä: malmi(at)helsinginakilta.fi.


Turvallisuus

Kaikki osallistujat sitoutuvat Malmin yhteisötilassa hyviin yhteisiin käytäntöihin:

Läsnä ei voi olla päihteiden vaikutuksen alaisena. Kiusaaminen ja häirintä on kielletty ja järkyttäviä puheenaiheita vältetään. Toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Osallistujilta pyydetään kävijävihkoon etunimi tai nimimerkki. Yhteystiedot voi antaa työntekijöille retkiä, tiedotusta ja mahdollista etätoimintaa varten. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille tai toisille osallistujille.

Noudatamme kaikkia koronarajoituksia ja -suosituksia. Näin mahdollistetaan levollinen, luottamusta ja hyvinvointia vahvistava ilmapiiri sekä niin oma kuin toistenkin turvallisuus.


 Yhteistyö

Toimimme kumppanuudessa Helsingin kaupungin Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen kanssa. Teemme yhteistyötä päihdepalvelujen Jelpin, Jalkautuvat-verkoston sekä muiden keskeisten päihde- ja mielenterveystoimijoiden kanssa. Helsingin A-Kilta kuuluu valtakunnalliseen A-Kiltojen Liittoon ja toimii aktiivisesti eteläisessä aluetyössä.

Polkuja päihteettömyyteen ja hyvinvointiin -toimintaa Malmin yhteisötilassa ja liikkuvassa työssä sekä Paikka auki II -toimintaa tukee STEA.

Kokemusasiantuntijan vastaanotto Maunulan terveysasemalla, Malmin päihdepolilla ja Malmin yhteisötilassa  järjestetään Helsingin kaupungin tuella.


Tilavaraukset ryhmien toiminnalle

Malmin yhteisötilassa kokoontuu myös itsenäisiä päihteettömiä toipumis- ja toimintaryhmiä. Tällä hetkellä vapaita aikoja on tarjolla esimerkiksi keskiviikkoiltaisin ja lauantaisin. Ryhmät voivat myös käyttää yhteisötilan avokeittiötä ja pelata vaikkapa biljardia.

Tiedustelut tilavarauksista: malmi(at)helsinginakilta.fi


Osoite ja visuaalinen opaste

Helsingin A-Kilta / Malmin yhteisötila

Hietakummuntie 19, 00700 Helsinki. Sijainti heti Ala-Malmin torin laidalla (huom. ei Malmitalo vaan sen oikeanpuoleinen Postitalo, B-rappu kulman takana).

Opaste_Ala-Malmin_torilta_yhteisötilaan_pdf