Malmin yhteisötila

Tervetuloa Malmin yhteisötilaan – liity mukaan päihteettömään toimintaan!

Malmin yhteisötila on avoinna kävijöille ma-pe klo 10–15 ja su klo 11–14 . Poikkeus: Ma 21.9. suljettu työntekijöiden ja vapaaehtoisten koulutuspäivän vuoksi. 

Päivätoiminnan lisäksi järjestetään maanantaista lauantaihin päivisin ja iltaisin erilaisia ryhmiä ja retkiä. Toipumisryhmistä ja retkistä löydät tietoa täältä.

Jaamme ruoka-apua tarvitseville Take away -lämminruoka-annoksia ja liikkuvassa työssä tsemppipaketteja. Tietoa ruokajakelusta löydät täältä.

Tarjoamme vertaistukea ja keskusteluapua puhelimitse, sähköpostitse ja Malmin yhteisötilassa. Katso yhteystiedot

 Hygienia ja fyysinen etäisyys

Yhteisötilassa, kasvimaalla ja kaikessa Helsingin A-Killan toiminnassa noudatetaan hyvää hygieniaa ja pidetään fyysistä etäisyyttä. Ethän tule tapaamisiin, jos sinulla on hengitystie- tai vatsaoireita tai lämpöä/kuumetta.

 Mahdolliset muutokset

Muutokset ovat mahdollisia, mikäli koronatartunnat lähtevät hälyttävästi uuteen nousuun. Muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla ja yhteisötilan ulko-ovessa.

Malmin yhteisötila – päihteetön olohuone toipujille ja kokoontumispaikka toipujien ryhmille

Malmin yhteisötila on päihteetön, vertaistuellinen kohtaamispaikka päihde- ja mielenterveystoipujille mukaan lukien korvaushoidossa olevat ja läheiset. Päivisin toiminta on ollut pääsääntöisesti vapaata hengailua ja keskustelua seurapelien lomassa. Kävijöiden käytössä on ompelukone, tietokone, televisio, biljardi ja muita seurapelejä. Kirpputorinurkkauksessa on tuo ja vie -käytäntö; otamme vastaan vain hyväkuntoisia ja puhtaita vaatteita sen verran kuin mahtuu. Iltaisin on tarjolla erilaisia toipumisryhmiä. Keväästä syksyyn hoidamme kasvimaata sekä käymme luonto- ja kulttuuriretkillä.

Kahvi ja keksi tai voileipä 50 snt. Ekakertalaisille tutustumiskahvit maksutta.

Info uusille tulijoille

Voit tulla tutustumaan aukioloaikoina ilmoittamatta, mutta voit myös varata itsellesi tai ryhmällesi infon ja tutustumisajan numerosta 050 441 2164. Ota rohkeasti yhteyttä! Tervetuloa myös ammattilaisille.

Turvallisuus ja toipumisrauha – tämä on hyvä muistaa

Malmin yhteisötilassa ei voi olla päihteiden vaikutuksen alaisena, vaan kävijän tulee olla asiointikunnossa. Hieman levottomalla ololla voi olla läsnä lähinnä arkipäivätoiminnassa, jos pystyy välttämään voimakkaita ja järkyttäviä puheenaiheita ja sitoutumaan yhteisön hyviin käytäntöihin: arvostamme hyvää ilmapiiriä emmekä salli yhteisössä minkäänlaista häirintää ja kiusaamista. Turvallisuuden varmistamiseksi toimintamme on myös anonyymiä: sen, minkä Malmin yhteisötilassa kuulemme ja näemme, sen myös yhteisötilaan jätämme.

Näin mahdollistetaan levollinen ilmapiiri ja niin oma kuin toistenkin yksityisyys sekä oikeus toipumisrauhaan.

 Yhteistyö

Toimimme yhteistyössä Helsingin kaupungin Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen, päihdepalvelujen Jelpin sekä muiden keskeisten päihde- ja mielenterveystoimijoiden kanssa. Helsingin A-Kilta kuuluu valtakunnalliseen A-Kiltojen Liittoon. Malmin yhteisötilan toimintaa ja Paikka auki II -toimintaa tukee STEA. Kokemusasiantuntijan vastaanotto Maunulan terveysasemalla järjestetään Helsingin kaupungin tuella.

Osoite ja visuaalinen opaste

Helsingin A-Kilta / Malmin yhteisötila

Hietakummuntie 19, 00700 Helsinki. Sijainti heti Ala-Malmin torin laidalla (huom. ei Malmitalo vaan sen oikeanpuoleinen Postitalo, B-rappu kulman takana).

Opaste_Ala-Malmin_torilta_yhteisötilaan_pdf