Malmin yhteisötilan tapahtumakalenteri

Malmin päihteetön yhteisötila on avoinna arkisin klo 9–16 ja sunnuntaisin klo 10–16. Arkisin aamupuuroa ja sunnuntaisin klo 13 keittoa. Pienryhmiä, naisten iltoja, äijämeininkiä, luovaa toimintaa, kulttuuriretkiä. Huhtikuussa professorit pohtivat: ”Limuviinat kaupoissa – mitä seuraavaksi?” Ilmoittaudu tapahtumiin tai tule yhteisötilaan muuten vaan!

 

Keskusteluryhmiä ja toimintaa vuonna 2018

SULKAPALLO JA KUNTOSALI yhteisötilan kävijöille Maunulan liikuntahallilla maanantaisin klo 13. Uusilta osallistujilta pyydetään ilmoittautumiset Emilialle, p. 09 310 69505.

NAISTEN ILTA maanantaisin klo 16.30–18.15 – tervetuloa juttelemaan ja ideoimaan mukavaa toimintaa. Ma 19.3. istutellaan keväisiä yrttejä. Jos tulet ensimmäistä kertaa, ilmoittaudu välipalan vuoksi yhteisötilassa tai tänne: malmi(at)helsinginakilta.fi. Välipalasta pieni omavastuuhinta 1,50€. Lue lisää

RELAX – PIENI RENTOUTUMISHETKI – tiistaisin klo 13.30 alkaen 13.3.2018. Pysähtymistä, rentoutumista, musiikkia sekä kevyttä kehon venyttelyä ja avaamista. Et tarvitse aiempaa kokemusta, tarvitset vain mukavat vaatteet. Yhteisötilassa on osallistujille joogamattoja; halutessasi voit tuoda myös oman maton. Ei ilmoittautumista. Ohjaaja: Emilia.

PÄIHTEETÖN PÄIVÄ – RYHMÄ 18–29-VUOTIAILLE MIEHILLE keskiviikkoisin 14.3.2018–30.5.2018 klo 11–13 yhteisötilan kahvisalissa. Brunssia ja keskustelua, tietoa ja ohjausta, liikuntaa ja retkiä, vertaistukea ja uusia ystäviä sekä pisteenä iin päälle HSL:n matkakortti ja henkilökohtainen aloituskeskustelu. Järjestäjä: Helsingin kaupunki / pohjoisen nuorten sosiaalityö yhteistyössä Helsingin A-Killan kanssa. Ryhmä on täysi.

VOIHAN LUENTOJEN KEVÄT! – Joka toinen torstai klo 17. To 22.3. käyttäytymisanalyytikko Teemu Ryhänen: Tunne-elämän epävakaus. 5.4. sosiaalipsykiatrian professori Sami Pirkola: Asiaa mielenterveydestä. Tulossa lisää luentoja pitkin kevättä. Järjestäjä: Ogelikerho. Rajoitettu osallistujamäärä. Ilmoittautumiset: oulunkylankerho(at)hotmail.com.

ETELÄISTEN A-KILTOJEN NAISTEN TEEMAILTA keskiviikkona 21.3.2018 klo 17.00 Kirkkonummen A-killassa. Tervetuloa kaikille kiltatoiminnasta kiinnostuneille naisille! Tiedustelut: malmi(at)helsinginakilta.fi.

ÄIJÄVERTAISTUEN TARPEESSA? Äijäiltojen suunnittelutuokio ti 27.3.2018 klo 14.15. Äijäillat pidetään tiistaisin klo 16.30 alkaen 3.4.2018. Ei ikärajaa, mutta vain miehille. Keskustelua, äijäruokaa, äijätukea – tule suunnittelemaan itse, mitä toivot toiminnalta! Suunnitteluun osallistuville pulla- ja karjalanpiirakkakahvit. Tarjoilun vuoksi ilmoittaudu yhteisötilassa työntekijälle tai osoitteeseen malmi(at)helsinginakilta.fi.

VILJELYÄ & VIRKISTÄVÄÄ VIHREYTTÄ – ennen kuin huomataankaan, valo voittaa ja mullasta putkahtaa vihreitä taimia. Longinojan kasvimaamme on viherpeukaloiden tai muuten vain puutarhatunnelmassa viihtyvien käytössä keväästä syksyyn. Vihreän kauden ennakkoaloitus tiistaina 17.4.2018 klo 14 Malmin yhteisötilassa. Suunnitellaan viljelyä, laitetaan siemeniä multaruukkuihin. Suunnitteluun osallistuville terveelliset smoothiet. Green Care – hyvinvointia luonnosta.

MALMIFOORUMI – uuden miniseminaarisarjan avaus! Ensimmäinen Malmifoorumi tiistaina 24.4.2018 klo 16–18. Isäntänä ylilääkäri Jussi Niemi-Pynttäri, haastateltavina professorit Pekka Puska ja Timo Airaksinen. Teemana: Limuviinat kaupoissa – mitä seuraavaksi? Tule kuuntelemaan ja halutessasi myös osallistumaan keskusteluun! Ilmoittautuminen ei välttämätöntä, mutta varmistat itsellesi pienen vappuisen välipalan ilmoittautumalla osoitteeseen malmi(at)helsinginakilta.fi. – Malmifoorumi on osa Helsingin A-Killan sekä Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen kumppanuustyötä.

UUSI TUKIRYHMÄ KORVAUSHOIDOSSA OLEVILLE maanantaina 9.4.2018 klo 10.30–11.30. – Ryhmä kokoontuu Malmin yhteisötilan kahvisalissa aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Keskustelua, kokemusten jakamista, vertaistukea, asiallisen tiedon yhteistä jakamista ja vierailijoita terveellisen aamiaisbuffetin voimalla.

HELSINGIN A-KILTA ry:n KEVÄTKOKOUS – 25.4.2018 klo 17 Malmin yhteisötilassa. Tervetuloa kaikille yhdistyksen jäsenille! Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

TILAISUUS LÄHEISILLE keskiviikkona 2.5.2018 klo 17.30–18.45. Mietityttääkö läheisen päihteidenkäyttö? Huolestuttaako oma jaksaminen? Mistä saan itse tukea ja voimaa? Jos nämä kysymykset askarruttavat, tule levähtämään, saamaan tietoa ja halutessasi keskustelemaan vertaisten kanssa. Kahvitarjoilu. Yhteistyössä: Helsingin A-Kilta ja Irti huumeista ry. Tiedustelut: malmi(at)helsinginakilta.fi.

TALVIPUUTARHAAN TOUKOKUUSSA– keväisiä kukkia ihastelemaan. Otamme mukaan kahvit ja eväät. Seuraa ilmoittelua; tarkemmat tiedot ilmestyvät tähän myöhemmin.

RETKI KALLIONIEMEEN – saariretki ma 4.6.2018 yhdessä Villa Sturen porukoiden kanssa. Osallistumismaksu 3€. Mukaan mahtuu max 10 osallistujaa. Mahdollisuus saunaan, pulahtamiseen ja alkukesän ihasteluun. Seuraa ilmoittelua; tarkempaa tietoa ilmestyy tähän myöhemmin.

TULOSSA: KESÄRETKI LAPINLAHDEN LÄHTEELLE. Eväät, sauna, meren ja puiston ihastelua. Tarkemmat tiedot päivitetään tähän kevään aikana.

RETKI FISKARSIIN ti 7.8.2018. Lähdemme tilausbussilla Malmin yhteisötilasta, nautimme matkalla viehättävistä uusmaalaisista maisemista ja kiertelemme Fiskarsin alueen näyttelyissä ja myymälöissä. Paikan päällä lounas. Tarkempaa tietoa ilmestyy tähän myöhemmin.

 

Muut Malmin yhteisötilassa säännöllisesti kokoontuvat toipumisryhmät

NA lauantaisin klo 18–19.30

AA sunnuntaisin klo 11–13

WERTSIRYHMÄ – avoin keskusteluryhmä päihteettömyyden tukemiseen sunnuntaisin klo 14–16

TUKIVALMENNUSRYHMÄ tiistaisin klo 14.30–16. Tavoitteena raittius, kasvaminen ja pääsy vertaistoimintaan. Tiedustelut ryhmään liittymisestä: Ilmo Häkkinen, ilmo.hakkinen(at)gmail.com.

KAKSOISPISTE – ryhmä kaksoisdiagnoosikuntoutujille joka toinen perjantai klo 17.30.

Malmin yhteisötilan yhteystiedot

Helsingin A-Kilta, Soidinkuja 4–6 C, 1. krs, 00700 Helsinki

malmi(at)helsinginakilta.fi

Puh. 050 409 0344 (silloin kun yhteisötila on avoinna)

Kanttiinista aamupuuroa ja teetä, ilmoitustauluilta tapahtumatietoa

Toimintaan pääsee parhaiten mukaan tulemalla paikalle, kyselemällä sekä tutkimalla ilmoitustaulua. Kanttiinista voi ostaa kahvia, teetä ja limua, sipsejä ja karkkeja.

Tervetuloa arkisin aamupuurolle! Lautasellisen aamupuuroa voit nauttia eurolla. Varaa mukaan tasarahakolikot!

Lämmittävää keittoa sunnuntaisin klo 13. Lautasellinen keittoa leivän kera 1,50€.

 

Tykkää Helsingin A-Killasta Facebookissa 🙂