Helsingin A-Kilta ry

Yhdistyksen kevätkokous

Helsingin A-Kilta ry:n kevätkokous pidetään tiistaina 23.4.2024 klo 16.30 Malmin yhteisötilassa, Ala-Malmin tori 1 / Hietakummuntie 1 B, 00700 Helsinki. Tarjoilua. Ilmoittautumiset pyydetään osoitteeseen malmi(at)helsinginakilta.fi


Yhdistyksen syyskokous 2023

Helsingin A-Kilta ry:n syyskokous pidettiin perjantaina 24.11.2023 klo 16.30 Malmin yhteisötilassa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Vuoden 2024 hallituksen jäseniksi valittiin Erkki Kukkonen, Janne Murtomaa, Jari Ojala, Kari Outinen, Lassi Pohjanpää, Kari Tarvainen ja Unto Turunen (pj). Hallituksen varajäseniksi valittiin Anne Leponiemi, Jarkko Purhonen ja Jani Ståhl.

Yhdistys jatkaa Malmin yhteisötilan toimintaa ja jalkautuvaa työtä sekä kokemusasiantuntijan palveluita tukeakseen päihde- ja mielenterveyshaasteita kokevia ihmisiä. Vuonna 2024 yhdistys kehittää edelleen hyvinvointia vahvistavia luovia menetelmiä ja toiminnallisuutta, ylläpitää hyvää päihteetöntä ilmapiiriä ja tekee yhteistyötä Helsingin kaupungin ja alueen järjestöjen kanssa. Yhdistys on anonut toiminta-avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) ja Helsingin kaupungilta.


Jäsenmaksu

Hyvä jäsen, vuoden 2024 jäsenmaksu on 10€. Voit maksaa sen tälle tilille:

Helsingin A-Kilta ry

FI69 8000 1501 5187 82

Kirjoita Viestikenttään sanallinen viite:

Etunimi Sukunimi Jäsen 2024.

Muistathan merkitä pyydetyt tiedot ja säilytäthän jäsenmaksun kuitin!

Kiitos, että tuet yhdistyksen toimintaa jäsenmaksullasi!

Vähävaraisilla on mahdollisuus anoa jäsenmaksusta vapautusta lähettämällä viesti osoitteeseen malmi(at)helsinginakilta.fi


Haluatko tukea yhdistyksen yleishyödyllistä työtä liittymällä jäseneksi?

Täytä yhteisötilassa jäsenanomuslomake tai lähetä postia osoitteeseen pekka(at)helsinginakilta.fi


Toiminta

Vuonna 1966 perustettu Helsingin A-Kilta on voittoa tavoittelematon sekä poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, joka edistää päihde- ja mielenterveyshaasteita kokevien mahdollisuutta vertaistuelliseen kohtaamiseen, palvelutukeen ja toipumiseen.

Yhdistys ylläpitää Helsingissä päihteetöntä Malmin yhteisötilaa ja kokemusasiantuntijan vastaanottoa sekä jalkautuu kaduille, asema-alueille ja kaupungin päihde- ja mielenterveysksiköihin.

Matalan kynnyksen toiminta Malmin yhteisötilassa on tarkoitettu päihde- ja mielenterveyshaasteita kokeville mukaan lukien korvaushoidossa olevat ja läheiset. Kokemusasiantuntijan vastaanotto kaupungin yksiköissä on avoin kaikille kaupunkilaisille, joita mietityttää oma tai läheisen päihteidenkäyttö ja arjessa jaksaminen.

Toimintamme perustuu yhteistyöhön vapaaehtoisten, muiden järjestöjen sekä Helsingin kaupungin päihde- ja mielenterveysyksiköiden kanssa (mm. Pohjoisen psykiatria- ja päihdepoli, Maunulan terveysasema,  Suursuon sairaala, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, Laakson sairaala, kaupungin aikuissosiaalityö, kaupungin päihdepalvelujen Jelppi). Malmin yhteisötilan toimintaa tukee STEA, kuten myös Paikka auki -hanketyötä. Kokemusasiantuntijatoimintaa tukee Helsingin kaupunki.

Helsingin A-Kilta ry kuuluu itsenäisenä yhdistyksenä valtakunnalliseen A-Kiltojen Liittoon ja toimii aktiivisesti päihde- ja mielenterveystoimijoiden verkostoissa.

Katso A-Kiltojen Liiton esite


Arvot

Helsingin A-Kilta ry:n toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta, yleishyödyllistä, taloudellista voittoa tavoittelematonta ja syrjintävapaata.

Valtakunnallisen A-kiltatoiminnan arvoja ovat päihteettömyys, vapaaehtoisuus, kokemuksellisuus, yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja yhteistoiminta.


Historia

Lue yhdistyksen 50-vuotishistoriikki tästä:

Polkuja päihteettömyyteen – Helsingin A-Killan viisi vuosikymmentä päihdepolitiikan pyörteissä


Helsingin A-Kilta ry:n hallitus 2024

Hallituksen puheenjohtaja: Unto Turunen, unto(at)helsinginakilta.fi

Hallitukset muut jäsenet: Erkki Kukkonen, Janne Murtomaa, Jari Ojala, Kari Outinen, Lassi Pohjanpää, Kari Tarvainen

Hallituksen varajäsenet: Anne Leponiemi, Jarkko Purhonen ja Jani Ståhl


Viimeisimmät sääntömääräiset yhdistyskokoukset

Helsingin A-Kilta ry:n syyskokous pidettiin perjantaina 24.11.2023 klo 16.30 Malmin yhteisötilassa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Vuoden 2024 hallituksen jäseniksi valittiin Erkki Kukkonen, Janne Murtomaa, Jari Ojala, Kari Outinen, Lassi Pohjanpää, Kari Tarvainen ja Unto Turunen (pj). Hallituksen varajäseniksi valittiin Anne Leponiemi, Jarkko Purhonen ja Jani Ståhl.

Yhdistys jatkaa Malmin yhteisötilan toimintaa ja liikkuvaa työtä sekä kokemusasiantuntijan palveluita tukeakseen päihde- ja mielenterveyshaasteita kokevia ihmisiä. Vuonna 2024 yhdistys kehittää edelleen hyvinvointia vahvistavaa toiminnallisuutta ja luovia menetelmiä sekä ylläpitää hyvää päihteetöntä ilmapiiriä. Yhdistys on anonut toiminta-avustusta myös vuodelle 2024 Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) ja Helsingin kaupungilta.


Helsingin A-Kilta ry:n kevätkokous pidettiin lauantaina 22.4.2023 klo 15.00 Malmin yhteisötilassa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja myönnettiin vastuuvapaus vuoden 2022 hallitukselle. Vuonna 2022 yhdistyksen toiminta oli vilkasta, antoisaa ja tuloksellista. Toimintakertomus vuodelta 2022 (pdf)


 

Yhdistyssäännöt

Tietosuojailmoitus_jäsenille_ja_yhteisön_piirissä_toimiville_25_5_2018