Toimintaa avataan asteittain ja turvallisuus huomioiden: tietoa kävijöille ja ryhmille

Malmin yhteisötilan toimintaa avataan 8.6.2020 alkaen asteittain ja turvallisuus huomioiden seuraavasti: Etätuki ja lämpimän ruoan jakelu ulos toimivat edelleen. Liikkuvassa työssä jaetaan myös pieniä selviytymispaketteja. Sisätiloissa tapahtuvaan palveluohjaukseen voi ilmoittautua yksi henkilö kerrallaan. Kasvimaalla voidaan kokoontua pienissä ryhmissä. Kokemusasiantuntijan vastaanotto on avoinna. Itsenäiset ryhmät voivat aloittaa pienillä osallistujamäärillä, riittävällä fyysisellä etäisyyttä ja hygieniaa noudattaen.

Etenemme turvallisuus ja terveys edellä, joten toiminnan avaaminen ei valitettavasti vielä tarkoita koronakriisiä edeltävää vapaata päihteetöntä hengailua, suurten henkilömäärien ryhmiä ja yhteisöllisyyttä vilkkaimmillaan. Asteittain kuitenkin lisäämme toiminnan mahdollisuuksia:

Ruokajakelu, palveluohjaus ja päihteetön kasvimaa

Kävijöillä on mahdollisuus noutaa etukäteen sovitusti ulko-ovelta lämpimiä aterioita sekä saada keskusteluapua puhelimitse. Nyt voi myös ilmoittautua virkistävään  Green Care -toimintaan, joka tapahtuu Helsingin A-Killan kasvimaalla Longinojan läheisyydessä. Kasvimaalla puuhataan muun muassa torstaisin.

Palveluohjausta voi saada yksitellen myös yhteisötilassa sisällä varaamalla tapaamisaikoja alkaen 8.6. klo 9.

Ilmoittautumiset ruokajakeluun, palveluohjaukseen ja kasvimaalle: ohjaaja.jokke(at)helsinginakilta.fi, p. 040 779 6784. Jos sinulla ei ole puhelinaikaa, ilmoittaudu Malmin yhteisötilan ulko-ovessa olevan varauslistan kautta.

Kokemusasiantuntija

Mietityttääkö oma tai läheisen päiheidenkäyttö? Voit varata keskusteluajan Malmin yhteisötilassa tai Maunulan terveysasemalla Pekalta, p. 050 441 2164, kokemusasiantuntija.pekka(at)helsinginakilta.fi. Myös Pekan kanssa voi sopia palveluohjaushetkestä. Älä jää miettimään yksin haastavia asioita, vaan turvaudu kokemusasiantuntijan apuun!

Itsenäiset toipumisryhmät

Ryhmät voivat aloittaa 8.6. alkaen turvallisuus huomioiden:

Jokainen desinfioi kädet sisälle tullessaan. Desinfiointiaineen laittaa esille Helsingin A-Kilta.

Huonekalujärjestystä ei saa muuttaa, ylimääräisiä tuoleja ei saa ottaa käyttöön.

Pinnat ja kädensijat tulee desinfioida ryhmän jälkeen (Helsingin A-Killan työntekijä desinfioi tilan ennen ryhmää). Ruuhkaa sisälle ja ulos mentäessä tulee välttää. Sisätiloissa noudatetaan vähintään kahden metrin turvaväliä.

Suositeltava ryhmän koko on max 10 henkilöä kerrallaan. Keittiötä käyttää yksi henkilö ryhmän aikana. Myös ryhmien ajallista kestoa suositellaan miettimään terveyden näkökulmasta.

Ryhmän ohjaaja tai kahvinkeitto/vastuuvuorossa oleva henkilö huolehtii siitä, että jokainen ryhmän osallistuja noudattaa turvallisuusohjeita.

Ryhmiä pyydetään ennen kokoontumisten aloitusta ottamaan yhteyttä puheenjohtaja Untoon, p. 050 54 064 89, malmi(at)helsinginakilta.fi, jotta voidaan sopia turvallisuuskäytännöistä.

Päihteettömät tietovisat – pelaa perheesi kanssa tai puhelimitse kaverin kanssa!

Tietovisa_4 : Malmin_etäyhteisö_15_4_2020

Tietovisa_4 : Vastaukset_Malmin_etäyhteisö_15_4_2020

 

Tietovisa_3_Malmin_etäyhteisö_ke_8_4_2020

TIetovisa_3 : Vastaukset_Malmin_etäyhteisö_8_4_2020

 

Tietovisa_2_Malmin_etäyhteisö_ke_1-4-2020

Vastaukset_2_Malmin_etäyhteisö_ke_1-4-2020

 

Tietovisa_1 / Malmin_etäyhteisö_25-3-2020

Tietovisa 1 / Vastaukset / Malmin etäyhteisö 25-3-2020

 

Tervetuloa ryhmiin, retkille ja muihin tapahtumiin – epidemian mentyä  ohi!