Mietityttääkö oma tai läheisen päihteidenkäyttö ja arjessa selviytyminen?

Toivoisitko henkilökohtaista keskustelutukea oman tai läheisen päihdeongelman, elämän kriisien ja arjen haasteiden huolettaessa (esim. tietokoneen käyttö, Kela-lomakkeet)? Varaa aika keskustelutuokioon ja palveluohjaukseen. Voit saada tukea sekä Malmin yhteisötilassa ja kokemusasiantuntijan vastaanotolla että etänä. Ethän jää yksin! Palvelunumero:

Kokemusasiantuntija Pekka Luukkonen, p. 050 441 2164, kokemusasiantuntija.pekka(at)helsinginakilta.fi
Kaipaatko vertaistuellista ryhmää ja päihteetöntä toimintaa? Katso ryhmien ja retkien tiedot:

Pienryhmätoimintaa toipujille

Take away -ruoka-annoksia

Viikonloppu tervehdys Malminyhteisötilasta

Julkaissut Helsingin A-Kilta ry Perjantaina 27. maaliskuuta 2020

Tervehdys Malminyhteisötilasta

Julkaissut Helsingin A-Kilta ry Maanantaina 23. maaliskuuta 2020

Hyvää tasa-arvon päivää 19.3.2020 – tänään ja joka päivä!

Arvostetaan omaa itseä ja toisia. Pidetään huolta, pyritään omassa arjessa järkeviin valintoihin – leimaamatta ketään iän, terveydentilan, sukupuolen, ihonvärin tai minkään muunkaan asian varjolla. Tallenna kortti ja jaa ystävälle: Tasa-arvon-päivä-19-3-2020

 

Jospa lähtisin ulos?

Ropiseeko sade vai paistaako aurinko? Jospa lähtisinkin ulos säästä riippumatta, ihan vaan kuljeskelemaan. Etsin puun, joka on kuin hyvä ystävä, kevääseen heräävän rannan tai kulttuurimaiseman, jota on miellyttävää katsella.

Kaupungin hälinästä poikkean rauhallisemmille kävelyreiteille. Pysähtelen kuuntelemaan tuulen ja kevätlintujen ääniä. Kosketan ikivanhaa kiveä tai silokallion pintaa, hengitän, olen läsnä.

Tutkimusten mukaan jo parinkymmenen minuutin liikkuminen luonnonympäristössä parantaa hyvinvointia: stressihormonien määrä alenee, keskittymiskyky paranee ja niin mieli kuin kehokin virkistyvät. Poikkeavassa tilanteessa on erityisen tärkeää pitää huolta myös omasta itsestä.

Helsingin A-Kilta toivoo Sinulle jaksamista ja hyvää vointia.

Tallanna kortti ja jaa ystävälle: Hyvän-mielen-vinkki-15-3-2020