Hyvinvointijuttuja ja kivaa tekemistä Malmin yhteisötilassa

Hiljaista maalausta musiikin soidessa, hyvinvointiasioita, leppoisaa juttelua ja aarrekartta-askartelua – muun muassa tätä on tarjolla Malmin yhteisötilassa syksyn hämärtyessä. Ohjaaja Anna kutsuu meitä osallistumaan Siniseen hetkeen illansuussa 10. lokakuuta sekä pitkin syksyä kokoontuvaan aarrekarttaryhmään. Tutustu tässä jutussa Annaan ja tule mukaan toimintaan!

Omassa elämässä viihtyminen

Rento taiteilupuuha, oman kehon kuunteleminen ja lempeä venytteleminen tukevat toipumista ja hyvinvointia. Sairaanhoitajana sydänlasten kanssa aiemmin työskennellyt ja nyt Helsingin A-Killan asumispalveluita ja toiminnallisia tuokioita ohjaava Anna tietää sen omasta kokemuksestaan.

– Minulle on tärkeää viihtyä omassa elämässäni. Silloin pystyn jakamaan myönteisiä asioita myös toisten kanssa.

Sosiaalisen työn ja omien syyshäidensä valmistelujen vastapainona Annaa voimaannuttaa yksinolo.

– Nautin yksinäisyydestä, jumppaan ja kuuntelen klassista musiikkia. Kahden koirani Unan ja Evitan kanssa lenkkeileminen rentouttaa. Tykkään myös lukea hyvinvointikirjallisuutta ja romaaneita. Romaania lukiessani en kuule enkä näe muuta, kun keskityn niin täysin ihmisten tarinoihin.

 

Kokemusten jakaminen

Vertaistukijana Anna kuuntelee mielellään myös ihmisten tosia tarinoita omasta elämästään.

– Kuuntelen ja kerron oman kokemukseni siitä, miten olen selvinnyt tähän päivään. Se ei aina ole ollut minullekaan helppoa. Tiedän, millaista on, kun on vaikeaa, kun ongelmat laajenevat ja rahat eivät riitä.

Annalla on vakaa käsitys siitä, että yhdessä vertaisten kanssa juttelemalla omien asioiden hoitamiseen ja arjenhallintaan voi saada apua ja selkeyttä.

 

Sininen hetki Annan kanssa Malmilla

Tiistaina 10. lokakuuta klo 17 Annaa ja muutakin Helsingin A-Killan väkeä voi tulla tapaamaan Siniseen hetkeen, uudenlaiseen hyvinvointitapahtumaan. Päihteetön tapahtuma on tarkoitettu sekä naisille että miehille, ja luvassa on parin tunnin ajan kauneutta, hiljaista kuva-askartelua saksofonin ja kitaran sointiväreissä sekä yhteistä jakamista. Kädentaitoja ei tarvita, vaan jokainen saa osallistua rennosti omista lähtökohdistaan – maalaten tai vaikka kuvia lehdistä leikellen ja liimaten.

– Herkuttelemme myös terveellisesti värikkäällä illallisella, Anna kertoo.

Sininen hetki -hyvinvointitapahtuma alkaa viideltä ja päättyy seitsemältä. Ilmoittautumiset: malmi(at)helsinginakilta.fi

 

Aarrekarttoja syysiltapäivisin

Annaa voi tavata Malmin yhteisötilassa muulloinkin tiistai- ja keskiviikkopäivinä, ja Itä-Helsingin Raittilassa hän on paikalla usein torstai-iltaisin.

– Lokakuun toisella viikolla aloitamme Malmilla aarrekarttojen askartelemisen, Anna kertoo. Ryhmään voi osallistua kerran tai omaa aarrekarttaa voi täydentää syksyn edetessä aina joulukuulle saakka.

– Mukaan voi tuoda vanhoja lehtiä leikeltäviksi. Myös Aaarrekartta-ryhmään voi ilmoittautua osoitteeseen malmi(at)helsinginakilta.fi.

– Tapahtumiin on hyvä ilmoittautua, mutta Malmin yhteisötilan päihteettömään perustoimintaan ei tarvitse ilmoittautua. Riittää, kun tulet paikalle, tiivistää Anna.

 

 

Teksti & kuva: MS

Julkaistu heinäkuussa 2017